arkan

BEOGRAD – Pritrčala sam separeu i ugledala zgrušanu krv na Željkovom levom oku koje je bilo zatvoreno. Zubi su mu bili izbijeni, a kada sam ga protresla, počeo je da kašlje i izbacuje krv iz usta. Manda je sedeo pognut i krvavio je iz oka i usta, a Garić je ležao pored separea i držeći se za stomak jecao: “Joj, joj”. U jednom trenutku čula sam Zvonka Mateovića kako viče: “Spusti pištolj!”

– Okrenula sam se i ugledala mladića u žuto-teget jakni, kako diže pištolj sa poda. Nikada ga više nisam videla – svedočila je Svetlana Ceca Ražnatović, svojevremeno tokom procesa za ubistvo njenog supruga Željka Ražnatovića Arkana, Milenka Mandića Mande i Dragana Gavrića, koje se dogodilo 15. januara 2000. godine u hotelu “Interkontinental”. Iako je ubistva Arkana nesumnjivo, što je dokazano svedočenjima desetina svedoka, i dalje se pojavi poneki pobornik teorije zavere koji tvrdi da je Ražnatović živ, i to dan danas.

Ceca

Povodom 16. godišnjice ubistva komandanta Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana, na njegovom grobu, na Novom groblju u Beogradu, danas je održan pomen. Pomenu su prisustvovali najbliži članovi porodice – njegova udovica Svetlana Ceca Ražnatović, sin Veljko, ćerka Anastasija i svastika Lidija Ocokoljić s mužem.

Željko Ražnatović Arkan (48) ubijen je 15. januara 2000. godine u holu beogradskog hotela “Interkontinental”. Napadači su ga pogodili sa tri hica u glavu, a tada su ubijeni i njegov telohranitelj Milenko Mandić Manda (1956) i Dragan Garić (1953). Za ubistvo Ražnatovića, Okružni sud u Beogradu je 9. oktobra 2006. godine osudio Dobrosava Gavrića, kao i Milana Đurišića i Dragana Nikolića. Dobrosav Gavrić, bivši policajac, u Srbiji osudjen zbog toga ubistva na 35 godina, uhapšen je 2012. u Južnoafričkoj Republici.

Ceca Ražnatović je tokom nekoliko procesa svedočila na suđenju i ispričala strašne detalje pokolja u “Interkontinentalu”.

Ne propustite:
Ispovijest koja šokira: Lukas priznao šta su mu radili.

– Tog dana ručali smo oko 14 sati, a u “Interkontinental” smo došli oko 14,30. Željko se kratko zadržao u butiku “La Frans” i seo je u separe u holu. Ja sam povremeno odlazila do njega, a oko 17 sati primetila sam da u susednom separeu sedi čovek koga ovde sada vidim u invalidskim kolicima – rekla je Ceca pokazujući na prvooptuženog Dobrosava Gavrića.

zvonko-mateovic

– Ostao mi je u sećanju zato što je sedeo Željku iza leđa, a on nije praktikovao da mu bilo ko sedi iza leđa. Sedeo je pognute glave, na sebi je imao nešto tamno-sivo skoro crno. Videla sam i Branka Jeftovića Jorgu, koga poznajem od ranije. Bio je uznemiren i jedva se javio. Rekla sam mu: “Dobar dan”, a on mi je pružio ruku kao izgubljen i odgovorio: “Zdravo, Ceco”. Po povratku u butik Jorgu nisam videla.

Ceca je onda rekla da je samo nekoliko minuta posle toga začula pucnjavu i da je po zvuku zaključila da se pucalo iz dva oružja.
– Zvonko je uleteo u butik, i tražio pištolj, a Lidija mu je dala moj pištolj. Otrčala je za njim, a mene su neke žene zadržale. Čim je pucnjava prestala, Zvonko se vratio i rekao mi šta se desilo. Potrčala sam ka separeu i ugledala ih…

loading...

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar.
Molimo unesite ime