naser oric

Apelaciono odjeljenje Suda Bosne i Hercegovine zakazalo je 8. maja razmatranje žalbe na oslobađajuću presudu Naseru Oriću i Sabahudinu Muhiću, koje je Tužilaštvo BiH optužilo za ratni zločin počinjen u okolini Srebrenice i Bratunca.

naserLejla Čović, advokatica Nasera Orića, potvrdila je za „Avaz“ ovu informaciju.

Podsjećamo, Orić i Muhić su prvostepenom presudom oslobođeni optužbi, ali se tužilac Miroslav Janjić žalio na ovu odluku Suda BiH.

Jeste li znali?

Naser Orić je obavezni vojni rok služio u SFRJ odslužio 1985. i 1986. u specijalnoj jedinici atomsko-biološko-hemijske (ABH) odbrane Jugoslavenske narodne armije. Iz JNA je izašao sa činom desetara.

Naser Oric

Naser je bivši policajac. Godine 1988. završio je šestomjesečni policijski kurs u Zemunu, a pripravnički staž je odslužio na Savskom Vencu u Beogradu. Kao pripadnik policijske jedinice za specijalne zadatke, nastavio je pohađati kurseve još dvije godine. Godine 1990. poslan je na Kosovo kao pripadnik policijske jedinice za specijalne zadatke Ministarstva unutrašnjih poslova Socijalističke republike Srbije. Nakon toga se vratio u Beograd. Po povratku u Beograd je bio tjelohranitelj Slobodana Miloševića, a tokom demonstracija 9. marta 1991. je učestvovao u hapšenju Vuka Draškovića. Može se vidjeti na snimku Miloševićevog govora na Gazimestanu 28. juna 1989. Dana 5. augusta 1991. raspoređen je na dužnost u Stanicu javne bezbjednosti na Ilidži, u Sarajevu. Krajem 1991. premješten je u SJB u Srebrenici, a 8. aprila 1992. postao je komandir stanice policije u Potočarima.

U novembru 2010. objavio je da će od Srbije tražiti penziju.

Ne propustite:
Nevjerica i šok! Otkriveni pomagači - Još dvoje na spisku za hapšenje
loading...

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar.
Molimo unesite ime